Lankahamsterointini on mennyt hiukan liian pitkälle, viimeisen VIIKON aikana olen saanut ostettua 31 kerää lankaa! Pärjäsin lähes kolme kuukautta ostamatta ensimmäistäkään kerää, joten periaatteessa otan vain vahingon takaisin. Tällä linjalla ei kuitenkaan voi jatkaa, muuten asunto täyttyy lankakeristä alta aikayksikön. Positiivista on kuitenkin, että lähes kaikille lankakerille on jo mietitty käyttötarkoitus, eli en siis ostanut kaikkia lankoja ihan vain hamstraamisen ilosta kun osa on suunniteltua käyttöä varten.

Viime perjantaina ostetut Kolibrit ovat jo muotoutuneet kahdeksi pipoksi ja kahdeksi kaulahuiviksi, ja uudet onnelliset omistajat, siskot Pienin ja Keskimmäinen pitivät niistä kovasti. En kerennyt ottaa kuvaa, mutta tytöt lupasivat tulla pian käymään, jolloin saan kuvan piposta ja huiveista omistajiensa käytössä. Tänään ostetut ihanan keltaiset villalankakerät tulevat lähiaikoina muuntumaan neuleliiviksi (puisilla napeilla, nam!) ja maailman pelastamisen vuoksi UFF:sta ostetut Novitan Candyt saavat kunnian odotella inspiraatiota. UFF:sta löytyi myös vanhaa, Helsingin Villakehräämön Sofiaa, en ole ennen kuullutkaan moisesta. Sitä oli kuitenkin iso vyyhti, ihanan tivunkeltaista ja hahtuvaista vain kolme euroa. Ja ne rahat menevät hyvään tarkoitukseen, eikö :) TP ihmetteli, että mihin ihmeeseen tarvitsen kaikkia lankojani... Inspiraatioita varten, tietty! Onneksi ei kuitenkaan laittanut vastaan, kun sanoin ostavani kaikki viisi kerää Candya :D

Itseasiassa kävin jo eilen katsomassa Vihreässä Vyyhdissä alelankoja, mutta en ostanut. Ajattelin etten nyt kuitenkaan tarvitse enempää lankaa turhana pyörimään, ostan vasta kun on selkeä suunnitelma ja ajatus tulevasta neuleesta. Jälleen kerran yön unettomina tunteina kaikenlaista ajatellessani, sain loistavan idean; tarvitsen ehdottomasti retronkeltaisen neuleliivin. Jotenka tänään sain hyvällä omallatunnolla käydä ne kerät ostamassa sieltä pois :) Onneksi keriä oli viellä jäljellä, ja omistaja vinkkasi että jos lanka loppuu, hänellä on samaa väriä viellä varastossa ja antoi käyntikortin. Saa kuulemma soittaa tai laittaa sähköpostia jos väri loppuu kesken. Loistavaa palvelua! Myös ystäväni ostivat lankaa Vihreästä Vyyhdistä, Neiti L osti ihanan marjapuuron väristä bambu-puuvillalankaa, josta lupasin tehdä hänelle kisupipon myöskin, kun oli niin kovasti ihastunut tytöille tekemiini pipoihin. Samanlaiset tilaukset tulivat myös neideiltä S ja M. Neiti S:lle mustasta Novitan Isovelistä ja Neiti M:lle jostakin harmaasta ja pehmeästä :)

Lahjoitin tänään myös pois kolme kerää lankaa! Keskimmäinen siskoni 10v. haluaa opetella neulomaan, ja pyysi minua opettamaan :) Annoin kolmea eri lankaa hypisteltäväksi ja kokeiltavaksi: Novitan Kolibria, Woolia ja 7-veljestä. Saa niistä nyt virkkailla mielensä mukaan pahimpaan käsityötarpeeseen. Lupasin ottaa jonain viikonloppuna Keskimmäisen ja Pienimmän yökylään, ja silloin opetellaan Keskimmäisen kanssa neulomaan. Ei varmaan kyllä ihan viikonlopussa onnistu, jos on yhtään minun kärsivällisyyttäni tai temperamenttiani hänenkin geeneissään.

Ja uusi Novitan lehtikin ilmestyi tänään, vaikka odotin vasta huomiseksi! Mukava yllätys, kun tuli kotiin ja lehti odotteli eteisen lattialla :) En kyllä kerennyt kuin selata, koska Neiti S kävi kahvilla, mutta eiköhän se lehti tule luetuksi kannesta kanteen vielä ennen seuraavan ilmestymistä. Kerkesin kyllä jo ihmetellä kesätoppeja Palmasta... Ei ihan ensimmäinen mielikuva Palmasta ole kesätoppi, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Sitäkin olisi kaksi kerää vaaleansinisenä kaapissa pyörimässä, ei taida ihan toppiin riittää, mutta kyllä sekin joskus vielä neuleeksi asti pääsee.